Seriøst, ferdigpynta hus 1. desember?

Hvite lys i adventsstaken, manglende lys i julestjerna i vinduet, null kontroll på hvor uteysene er. Adventstiden kommer alltid som julekvelden på kjerringa hjemme hos oss.

Jeg noterer meg at det er en form for trend å ha alt klart når kalenderen viser 1. desember. Jeg har sett uttallige bloggere vise frem sitt "perfekte" førjulshjem den siste tiden. Det er liksom ikke måte på hvor perfekt og idyllisk det skal være.

Flott, men til alle dere som fortsatt henger litt bakpå med å få førjulsstemning i heimen; det er helt greit.

Jeg tror det er mange av oss!


Har du pyntet til advent?(Illustrasjonsbilde, foto: Nille)

Det er ikke noe galt å vise frem et ferdigpyntet hus, altså. Bare så det er sagt. Hatten av til dere som klarer å ha alt klart til 1. desember. Jeg skal ikke sette dere i bås med "banan-Bornstein" av den grunn, men jeg vil bare fortelle om hvordan det er hos oss. Hvorfor vi ikke har rukket/prioritert det enda.

Det har seg nemlig slik at når barna endelig sovner (mellom syv og åtte), matbokser er smurt (åtte-halv ni), vask med barnehagetøy er satt på (halv ni-ni) og lekene i huset er ryddet på plass (ni), så frister det ekstremt lite å pynte huset.

Vet du hva som frister da?

Riktig! Sofaen, ja.

Det skal rett og slett ganske mye til for at jeg ikke slenger meg ned på sofaen når alt det "obligatoriske" er gjort. Kall meg gjerne svak, men sånn er det nå en gang.

Når dagene starter klokken 06.00 og du ikke sitter i ro en eneste gang før 21.00, så blir det dessverre slik. Adventspynten får vente til vi har tid og ork. Foreløpig synes barna det fungerer veldig bra med hvite lys i adventsstaken.

Takk og lov!

Til helgen har vi kanskje litt tid. Tror jeg. Håper jeg...

// God adventstid - med eller uten pyntet hus //

Én kommentar

Linn Therese Dagsland

02.12.2015 kl.13:42

Haha, du skriver ekstremt morsomt! :-D Selv har jeg alltid full kontroll når det kommer til julepyntingen, eeelsker alt som har med jul og gjøre, og finner frem all julepynt allerede i oktober, haha.

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

30, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits