Sannheten bak feriebildene!

Like sikkert som at sommeren i Norge er ustabil, er det at vi småbarnsforeldre publiserer bilder av barna våre i sosiale medier.

Noen mer enn andre riktignok, men jeg overdriver nok ikke hvis jeg sier at dette er ganske normalt i 2015.

Felles for de fleste bildene er at det stort sett er snakk om skrytebilder.

Ingenting galt med det, jeg er jo en "skrytebilde-ekspert" selv, men sier bildene alltid den hele og fulle sannheten? Er det så idyllisk og rolig som det ser ut som på bildene?

Nei!

De fleste av oss er skrudd sammen sånn at det er de gode opplevelsene og de fine øyeblikkene vi ønsker å dele med andre, men virkeligheten kan være så langt fra det vi deler med andre noen ganger.

Og det trenger ikke være langt mellom et idyllisk "Kodak moment" og et... eh, mindre hyggelig øyeblikk.

I hvert fall har jeg kjent litt på det i sommer.

Her er sannheten bak noen av familien Frich Grevstads feriebilder sommeren 2015.

Et tilsynelatende perfekt øyeblikk fra en rolig flytur. Men tro meg, dette var trolig det eneste øyeblikket på fire timer at gutten satt nogenlunde rolig. Passasjerene på Norwegians rute mellom Stockholm og Chania 20. juli, og da særlig de som satt på rad to og fire, kan bekrefte dette.

Ingenting er så søtt som barn som sover, men det ikke bildet forteller er at klokken er 05.30 og at vi ankom huset på Kreta rundt midnatt kvelden i forveien. Svigermor har akkurat brukt rundt en time for å få en sted- og tidsforvirret gutt til å sove og er selv usikker på hvor hun skal sove, da hun ikke kan forlate Henrik ved den nye "sengen" da et svømmebasseng er tre meter unna.

En rolig og deilig lunsj inntas på en strand-restaurant på Kreta mens barna sitter rolig ved bordet og tegner... NOT! Dette var måltidet fra helvete. Ikke en gang i løpet av måltidet satt begge foreldrene til bords samtidig.

Kos med sukkerspinn i Sommarland i Bø... Eh, skal vi se. Nope! Ikke likte jentene (Live hadde med seg en venninne) sukkerspinnet og gud bedre for noe kliss. Dårlig stemning og en litt småfrustrert far ble resultatet av innkjøpet.

Tobias' første tur i Froskehoppet på Tusenfryd. Ser ut som han koser seg og at alt er fryd og gammen, men sannheten er at gutten var livredd. Sekunder etter at bildet ble tatt brøt angsten og panikken løs hos minstemann i familien. Dessverre for han befant han seg da flere meter over bakken, sprettende opp og ned. Ooooops

Stas med falske negler... i ca to sekunder. "Pappa, jeg har mistet neglen min", "pappa, neglen har knekt", "pappa, jeg vil ha de Ellinor fikk"...

En stund til neste gang er konklusjonen.

Skyfri himmel, blikkstille vann og tre snille barn på båttur. For et herlig liv. Jaja, det hadde vært noe. Bare så synd at mine to var potte sure.

Buffetfrokost på danskebåten må foreviges. Tross alt ikke hver dag familien nyter en lang og rolig frokost sammen... Eller ikke. Glemte bleier og ekstra skift, og seff dreit junior gjennom klærne, mens eldstegutten la en feit og fin kabel i bleia. 30 minutter og to bæsjefrie gutter senere så smakte ikke frokosten like godt gitt...

Krabbefiske i Gilleleje. Morsomt for barn og voksne. I hvert fall hvis man får krabber og ingen må på do...

GØY på Tivoli og ENDELIG noe vi også kan ta. Måtte denne turen aldri ta slutt...

To minutter senere: wææææ, wææææ, wææææ. Og så noen lyder av typen wæætææbæætææ, som jeg tolker som "MER, MER, MER".

Synd det ikke ble noe mer.

Jeg kunne fortsatt i timesvis. Dette er bare noen eksempler jeg har valgt ut. Poenget er at bildene vi legger ut i sosiale medier ikke alltid forteller den hele og fulle sannheten.

Jeg har snikende følelse av at jeg ikke er alene om å ha slike historier bak bildene mine.

Derfor utfordrer jeg alle som har en slik historie om å dele bildet og fortelle den egentlige sannheten som ligger bak. Merk bildet med #bakidyllen

Jeg ser frem til noen magiske historier!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

29, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits