Når seks barn føles som to...

Det er ingen hemmelighet at vi i vår familie liker å feriere med venner. Jeg synes ikke bare det er hyggelig, men også mye enklere.

Det høres kanskje rart ut, men seks barn på tur kan til tider føles som to...

Hvordan er det mulig?

Svaret er enkelt.

De har hverandre!

Jeg er klar over at seks barn sammen i et lite sommerhus også kan by på utfordringer, men min erfaring de siste dagene og tidligere i ferien, er at den gleden de har av hverandre veier opp - og litt til - for ekstraarbeidet med flere barn i hus.

Uten at det betyr at jeg skal ha seks barn av den grunn...

De siste dagene har vi vært på ferie med en annen trebarnsfamile, der barna er ti, syv og halvannet år.

Selv har jeg jo tre barn på ett, to og fire år.

Slitsomt, tenker kanskje du?! Men, neida. Det har rett og slett vært dejligt, som de sier her i Danmark.

De to eldste er store nok til å leke litt for seg selv, og ikke minst over den alderen der nesten all lek må foregå sammen med foreldrene. De er også store nok til å ta litt ansvar for de yngre barna - spesielt de på to og fire år.

Legg til at de yngre barna synes det er superstas å leke med eldre barn, og du skjønner kanskje at mor og far for en gangs skyld har kunnet nyte et måltid - delvis - i ro og fred.

Det kommer selvfølgelig an på barna, men jeg står ved det jeg alltid har sagt; andre barn er den beste barnevakten du kan få.

På lørdag som var ble jeg intervjuet av NRK Ukeslutt (klarer ikke lenke til saken, men den ligger på nett), og der la jeg ikke skjul på at ferie med barn ikke alltid er like rosenrødt som man kanskje hadde sett for seg på forhånd.

Det kan til tider være veldig slitsomt.

Da handler det imidlertid om å legge til rette - som ved å reise med tre barn.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

29, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits