Sorry, DFDS!

Da er vi fremme i Danmark og på plass på sommerhuset. Sola skinner og vi koser oss maks.

Livet smiler med andre ord!

Men det store spørsmålet som jeg regner alle vil ha svar på nå, er:

Overlevde vi et døgn på danskebåten?

Jeg har sjeldent, om noen gang, vært mer skeptisk til noe vår familie har skullet gjøre enn dette. Danskebåten er for meg noe av det mest harry jeg kan tenke meg.

Spenningen var derfor stor da vi litt over klokken tre mandag svingte vår oppskrapte bil inn på kaia i Oslo. Jeg så for meg et døgn med Petterøes-pensjonister, kvote-turister og trailersjåfører, men ble møtt med noe helt annet. Til min store overraskelse viste det seg at helt vanlige mennesker, som deg og meg (hehe), var de jeg skulle reise med.

Det er bare å strekke hendene i været og si unnskyld til DFDS med en gang. Dere fortjener all honør for å ha gjort mine ord til skamme.

Allerede på kaia i Oslo startet oppturen.

Først kom en hyggelig mann bort til oss da vi stod i bilkøen og spurte om vi hadde bestilt bord for kvelden på noen av båtens restauranter. Det hadde vi selvfølgelig ikke gjort, men etter et par minutter med mannen i gul refleksvest, var bord reservert på 7-seas. Buffet-restauranten ombord. Kanskje ikke det jeg hadde drømt om, men som han så fint sa det:

Med så små barn, er dette restauranten dere får det roligste måltidet i.

Minutter senere var en ny ansatt fra DFDS på plass ved bilen. Han hadde sjokolade til barna og en oversikt over aktiviteter for barn på båten, til de voksne.

Dette hadde jeg virkelig ikke forventet meg!

På plass på båten, kom den første skuffelsen - uten at den var så stor. Jeg visste at vi ikke akkurat hadde bestilt en suite, men med tanke på at det stod at vi hadde bestilt en lugar til fem personer, ble jeg litt skuffet da jeg åpnet lugardøren og en knøtteliten lugar med to køyesenger og verdens minste bad åpnet seg. På en annen side, hva hadde jeg egentlig forventet meg?

Barna så imidlertid ikke ut til å bry seg nevneverdig. De synes tvert i mot den lille lugaren var superkul. Og aller kulest var sofaen som ble til seng.

Danskebåten er barnas båt, i hvert fall om sommeren. Jeg har hørt rykter om at sommeren og resten av året, er som natt og dag.

Men nå er det sommer, og hvordan den er resten av året, driter jeg faktisk i. Sannheten er at barna ELSKET hvert eneste sekund ombord på båten.

Etter at vi hadde innlosjert oss på lugaren gikk turen rett opp på dekk ti og Pirates Island. Konferansesenteret ombord var omgjort til et lekeparadis for barn, og var en stor hit hos våre barn.

Den første timen var det fri lek på Pirates Island, men da båten begynte å kjøre startet piratklubben. Her kunne barna få ansiktsmaling, lage ballongdyr, armbånd, perle, osv.

Proft opplegg styrt på en proff måte av kule pirater.

Da vi bestilte billettene til danskebåten, kjøpte vi også barneklippekort til Henrik og Live. Dette er et slags kuponghefte som gir deg inngang til badeområdet, gratis is, en barnedrink i baren, en piratmatboks, med mer. Dette betalte vi 113 kroner per pers for, noe jeg vil anbefale alle andre med barn å gjøre.

Jeg tør påstå at det nesten er umulig å kjede seg ombord på DFDS med barn. Til det er tilbudene for mange og for bra.

Etter piratklubben tok vi turen i Bubble Zone, som er området med badebasseng på dekk seks. Her hentet vi ut en gratis is fra kupungheftet, lekte i ballrommet, så litt på film og koste oss.

Bortsett fra litt dårlig luft på Bubble Zone - som barna trolig ikke tenkte noe over - var dette nok et bra tilbud.

Bubble Zone ble etterfulgt av skattejakt, som viste seg å foregå over hele båten. Sikkert så mye som 30 barn og 20 voksne løp rundt i gangene på båten og lette etter skatten. Det var sikkert noen andre passasjerer som synes det ble litt vel mye bråk i gangene, men for oss (Henrik, Live og meg) som deltok var det sykt morsomt.

Da skattejakten var over rant svetten som etter en beinhard intervalløkt. Godt at neste post på programmet var middag...

Vi var heldige med bordplasseringen på 7-seas. Vi fikk et stort bord med plass til vognen som Tobias sov i og fin utsikt. Maten var som forventet, ganske god, men ikke noe å hoppe i taket av.

Barna hadde egen barnebuffet som, så mange andre barnebuffeter, bestod av pommes frites, pølser, pasta, nugets og is. Barna likte det, men jeg kunne gjerne sett at det var noen litt mer sunne alternativer der også.

Middagen var alt i alt en positiv opplevelse, men et ganske stort minus for at ikke noe drikke var inkludert. Ikke engang vann. Kanskje hadde vi for store forventninger, men vi hadde forventet at et glass brus/vin/øl var inkludert og at vi ikke måtte betale for vannet.

Vi hadde med oss iPaden til middagen, og dermed fikk også muligheten til å slappe litt av. Noe vi begge satte veldig pris på.

Etter middag var planen å ta kvelden, men da ryktet om barnedisco nådde Live, ble hun plutselig veldig våken. Hele familien, inkludert en sovende Tobias, tok dermed turen til discoen bakerst i båten på dekk åtte.

Både barn og voksne fikk svingt seg, og ikke minst fikk vi hentet ut gratis "drink" til barna.

Over gjennomsnittet spente på hva natten ville bringe, stupte vi i seng like før klokken elleve.

Til vår store overraskelse var det helt stille frem til halv syv neste morgen. Ikke en lyd, ingenting. Det hadde jeg aldri forventet da jeg så størrelsen på lugaren.

Litt kos på lugaren før en deilig frokost - nok en gang buffet. Deretter litt lek på Pirates Island og litt shopping for fruen på outlet-butikken ombord, og vips så var vi fremme i København.

Hvis jeg til slutt skal oppsummere, så er det bare å innrømme at dette alt i alt var en gedigen opptur.

Jeg anbefaler flere å ta turen hvis de skal til København.

Båten: 5

For barn: 6

Mat: 4/5

Lugaren: 4

Service: 5

Totalopplevelse: 5

2 kommentarer

Camilla

22.07.2015 kl.11:53

Kos dere !

Silje Lien - Designbloggen

23.07.2015 kl.14:26

Vi har også tatt turen på Barnas Båt i sommer. For andre gang. Og det er veldig stas for ungene, så det blir nok flere turer!:)

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

29, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits