Husk, det kommer en dag i morgen!

Som jeg skrev i går er det viktig for meg at barna følger vanlig døgnrytme også om sommeren. En av grunnene til dette er at det gir oss litt voksentid på kvelden.

Noen ganger kan det imidlertid bli litt mye voksentid, og da må du gjerne betale prisen dagen derpå...

Som i dag!

Nydelige sommerkvelder har ikke akkurat vokst på trær i år, men i går hadde vi en - selv om det var litt kaldt.

Barna var i seng nesten til normal tid og grillmaten ble nytt i fred og ro med noen venner på hytta deres i Son. Kun avbrutt et par ganger av barn som måtte bæsje...

Da maten var spist åpnet vi en flaske vin, fyrte i bålpanna, åpnet noen øl og fant frem familiespillet "Rykte går". Stemningen var bra og kvelden ble en suksess. Rundt halv ett - ett takket vinfor kvelden og stupte til sengs.

4 timer og 15 minutter senere våknet Tobias. Og hvem sin tur var det til å stå opp, tror du?

Ja, du gjettet riktig. Meg, selvfølgelig.

Dermed var det bare å kaste seg ut i det. Det gikk som det måtte...

Bortsett fra en nydelig utsikt var det lite som stemte nemlig. Tobias var grinete, jeg var trøtt og alle de andre lå og sov. Da han etter halvannen time endelig sovnet og jeg øynet håpet om noen minutter på øyet, våknet de andre barna til liv.

Deretter gikk det slag i slag.

Jeg øynet imidlertid håp om å komme ut av dagen på plussiden da båttur ble foreslått. Det er jo alltid en slager hos mine barn.

Båtturen ble en suksess - en stund. Selvfølgelig hadde barna mine stått opp på feil bein, mens dattera til vennene våre var engelen selv. Jeg burde selvfølgelig forutsett det, men naiv som jeg er trodde jeg alt skulle gå bra.

På båtturen hjem fra Villa Malla ble det en del tårer, litt diskusjon, men i rettferdighetens navn, også en del kos.

Tilbake på hytta ble lunsjen servet. Dessverre viste det seg at vi kun hadde ett rosa glass. Resten gule og oransje.

Det gikk selvfølgelig også som det måtte...

GRIIIIN!

Vel hjemme etter hytteturen ytrer kona et ønske om alenetid med Live. Noe jeg selvfølgelig forstår. Likevel sitter det langt inne å la fruen dra avgårde, men snill (dum) som jeg er, sier jeg ja.

Så da sitter jeg her da, med en overtrøtt gutt som er fly forbannet over at pappa ga han "lite" Cola til kveldsmat.

Herlig med barn som er takknemlig, ass.

Så, til alle dere foreldre som vurderer en hyggelig kveld i kveld, med litt rødt i glasset og litt senere i seng enn vanlig.

Husk, det kommer en dag i morgen!

"Pappa drakk opp Colaen min..."

2 minutter senere: "Pappa, gutta boys kan drikke juice."

Jaja, tung dag eller ei. Det er vanskelig å ikke være glad i dem:-)

Én kommentar

mammatil6

17.07.2015 kl.21:08

Hihi, det høres for meg ut som en helt normal dag hos oss.... Tror ikke jeg kan telle på noen fingre en dag hvor alt har gått på skinner... Men jeg nøyer meg med nesten... :)

Som i kveld, etter at vi hadde spist på Oldermors Karjol med kidsa. De spiste forholdsvis pent, og oppførte seg ganske greit... Litt hyl, men ikke noe å bli stressa over... Så sier 4-åringen i bilen på vei hjem: "Du, mamma, kan jeg få se på dame-let-it-go-med-slanger på datamaskinen din når jeg har tatt på pysj og pussa tenner?" (jenta har skjønt det, det vanker goder når hun er medgjørlig ved legging.... Når jeg svarer JA til det, så lyser hun opp og sier "Jeg skal være flink jente mamma, og så må du være flink å smøre meg med sånn hvit krem på alle prikkene mine, det er maaaange" (hun har fått vannkopper, og jubler over hver eneste prikk nå... Hun tror nemlig at det vanker en tur til legen når hun har masse prikker...)

Alt i alt en ganske grei dag... Selv tenåringen hang opp en klesvask uten å mukke.... DET er jeg sjokkert over!

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

29, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits