Hjemmeferie eller utenlandsferie?

Den siste tiden har det vært mye snakk om det å feriere hjemme i sommerferien. Bloggere som Casa Kaos og Eventyr Elin har slått et slag for hjemmeferie, og oppfordrer flere til å tilbringe sommerferien hjemme.

Det er nemlig slik at mange ikke har råd til å feriere utelands, og spesielt ikke i varmere strøk. Dessverre er det også sånn at mange barn som ferierer hjemme har en tendens til å skamme seg over at de ikke skal på utenlandsferie. De gruer seg til å fortelle vennene sine at de "bare" har tilbragt sommeren hjemme når de er tilbake på skolen.

Det er trist og helt unødvendig.

Personlig må jeg innrømme at jeg er veldig glad i å dra utenlands når det er sommer. Ikke nødvendigvis fordi det er så sabla mye mer spennende i syderligere strøk. Absolutt ikke. Men fordi jeg er så umåtelig glad i sol og varme. Hadde det vært opp til meg hadde vi hatt sommer ti måneder, vinter en og vår en.

Dessverre er det ikke slik...

På grunn av at pappapermisjonen min glir langt inn i sommerferien i år, samt at fruen hadde noen dager til overs fra i fjor, har vi mye ferie i år.

Vi bestemte oss tidlig for å ta en tur til Hellas, men at de resterende fire ukene skulle tilbringes hjemme.

Eller... det kommer an på hva du definerer som hjemme.

Siden vi kom hjem fra Hellas for 14 dager siden har vi tilbragt to hele dager og seks netter hjemme. Resten av tiden har vi besøkt venner på hytta, vært i Sommarland i Bø, vært på Tusenfryd, og nå på vår egen hytte. Tanken var å tilbringe mer tid hjemme, fikse på ting i huset og nyte roen i gata.

Det ble ikke helt slik.

Sommarland i Bø

Tusenfryd

Fisking på hytta

Jeg ser at vi er heldige, både som har egen hytte, men også venner som ønsker å få besøk av oss. Det er tross alt ikke bare bare å ta i mot en familie på fem, hvorpå en av barna er i trassalderen og en våkner litt over klokken fem hver morgen.

Det gjør det lettere å være "hjemme".

Jeg er nok en litt for rastløs fyr til å tilbringe hele sommeren hjemme i Ås, men er det noe de 14 siste dagene har vist meg, så er det at det å feriere med hjemme som base, er veldig bra. Faktisk minst like bra som 14 dager med badebasseng, turistmat og pågående gateselgere i syden.

Det er fortsatt mye igjen av ferien vår, og vi skal en uke til Danmark, men mesteparten av tiden skal tilbringes hjemme eller på besøk hos venner.

Og det er jeg egentlig veldig glad for.

Hjemmeferie er et veldig bra alternativ til sydenferie, om ikke bedre. Hadde det ikke vært for varmen som syderligere strøk kan tilby meg, ville jeg trolig bare feriert i hjemme i Norge.

Konklusjonen min får være at jeg støtter de som løfter hjemmeferie. Det er viktig sak og ikke noe man bør skamme seg over. Det krever nok litt mer av deg som forelder med tanke på å aktivisere barna dine, men det har ingen vondt av.

Spesielt ikke vi som foreldre. Personlig opplever jeg at den beste tiden jeg har med mine barn er her på hytta, på Tusenfryd, hos venner på hytta og hjemme i hagen.

#hjemmeferie

Én kommentar

Casa Kaos

13.07.2015 kl.20:43

Hei. ja, der kan du se :)

Heia hjemmeferien.

Jo, det krever kanskje litt mer av foreldrene å ha hjemmeferie. Men samtidig er det helt greit å la barna kjede seg litt også. De finner som regel på noe hvis de bare kjeder seg lenge nok ;)

Men klart, noe må man jo finne på.

God sommer videre!

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

29, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits