Hvorfor er foreldre så redde for sand?

Sommeren er over oss for fullt. Sola skinner og badetemperaturene er i ferd med å bikke 20 grader. Den lange vinteren, den elendige våren og den trege starten på sommeren er glemt.

Nå skal det nytes. Det er tross alt sommer (i et par dager til i hvert fall).

Her i familien har vi akkurat tilbakelagt 10 dager på Kreta. En deilig ferie med lange dager på stranda, timesvis ved bassengkanten og deilig mat - fra frokost til middag.

Ferien har gitt meg energi til å blogge igjen, og nå satser jeg på å publisere innlegg på rad og rekke igjen. Første innlegg handler naturligvis om sommeren.

Eller mer presist, et av sommerens største dilemmaer.

Jeg snakker selvfølgelig om sandstrand VS badebasseng?

Tre barn på ferie kan by på enkelte utfordringer. Tre barn på en sandstrand kan være en eneste lang utfordring fra du kommer til du drar.

MEN det kan også være en lek og et mye bedre alternativ enn en hel dag ved bassengkanten. Det er i hvert fall min opplevelse.

Det handler bare om å legge til rette.

En vellykket dag på stranda med barna starter med strandleker. Kjøp bøtter, spader, raker, kanner, osv. Mine barn kan leke i sanden i lange perioder så lenge vi har med leker.

Ikke vær redd for sand!!

Sand kan være irriterende, men det er tross alt ikke farlig, selv om det kan virke sånn på enkelte. Skal du hele tiden fjerne sand på barna blir turen på stranda et mareritt. Aksepterer du at det kommer sand i håret, rumpa, munn, osv. og ikke sier til barna at samd er ekkelt, blir det bra.

Husk, i barnehagen spiser de sand, får sand i ørene, munn og nese, uten at noen reagerer.

Din holdning til sand smitter, enkelt og greit.

Håndklær tåler sand!

Ja, det er irriterende med sand på håndklær, men det er bare å legge fra seg tanken om et sandfritt håndkle. Håndklærene blir sandete, enkelt og greit.

Men vet du hva?

Det gjør ikke noe.

Skulle det likevel bli for mye sand, børst håndkle et par ganger i løpet av dagen. Da kan jeg love deg at ungene kommer løpende før du vet ordet av det.

Konklusjon: Sand kan være plagsomt, men det er også utrolig morsomt. Legg vekk all frykt og irritasjon og nyt dagen på stranden. Du kommer ikke til å angre.

En sandstrand er mye mer spennende enn et badebasseng!

4 kommentarer

Stine Tokle

07.07.2015 kl.22:06

Enig med deg!!:)

Camilla Hansen

08.07.2015 kl.17:48

Enig!!!!

Stian

13.07.2015 kl.09:29

Uenig!!

Pappaentiltre

13.07.2015 kl.10:06

Stian: haha. Ja, mange som er det. Men jeg står på mitt. Både stranda og vannet ved sjøen er mer spennende enn et badebasseng.

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

29, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits