Tjukk eller lat?

I dag kunne vi lese at høyres helsepolitisker og medlem i Helse- og omsorgskomiteen, Sveinung Stensland har gått ned 22 kilo på tre måneder. Han mener prestasjonen ikke er spesielt stor og hevder tjukke folk må skjerpe seg.

Bildene av Stensland kan minne mye om da jeg selv kledde av meg for pappakroppen

Reaksjonene har ikke latt vente på seg og Stensland har møtt stor motstand for sitt utsagn fra blant andre Jørgen Foss, tidligere leder av Landsforeningen for overvektige.

Mange vil kanskje tro at jeg støtter Foss i denne sammenheng, all den tid jeg har slått et slag for pappakroppen tidligere.

Det gjør jeg ikke!

Jeg er klar over at jeg beveger meg inn på et minefelt her, så la meg utdype hvorfor jeg er enig med Stensland, samtidig som jeg mener det er viktig å være stolt av sin egen kropp, slik jeg har argumentert for med pappakroppen.

La det være helt klart, jeg har aldri slått et slag for overvektige. Jeg har derimot slått et slag for de som har noen kilo for mye. Sånn som meg. Jeg har slått et slag for en livsstil med mindre kroppsfokus og mer tid til familie og helgekos. Det er ytterkantene - begge veier - jeg har reagert på.

Jeg mener overdrevent kroppsfokus der vaskebrettmage og midje langt ned på 80-tallet er et ideal, er en usunn livsstil.

På samme måte som jeg mener burger til frokost, pizza til lunsj, og pottis og Hotel Cæsar til middag er en usunn livsstil.

Spør du meg, bør vi strekke oss etter en livsstil et sted midt i mellom.

I intervjuet med VG forteller Stensland at han slanket seg 22 kilo utelukkende ved å spise sunnere. Han kuttet ut brus, øl, sjokolada, nøtter, osv.

Jeg har selv vært gjennom noe lignende i forbindelse med at jeg skulle gifte meg - riktignok i mindre format (7 kilo). Jeg har selv erfart at alt som skulle til var å spise litt mindre og litt sunnere.

MEN jeg erfarte også at jeg kunne kose meg i helgene, spise litt ekstra godt og droppe løpeturen så lenge jeg spiste relativt sunt mandag til fredag.

Det skulle ikke mere til.

Derfor er jeg enig med Sveinung Stensland, det skal ikke så mye til.

Det handler bare om å skjerpe seg litt!

Men uansett, vær stolt av kroppen din. Noen kilo fra eller til gjør ikke noe.

Én kommentar

Connie

11.06.2015 kl.17:53

Der er jeg helt enig med deg, Martin :) La oss slå et slag for midtimellom-kroppen... Det er et mål alle kan nå, selv jeg. . Bare jeg klarer å slutte med den sjokoladeplaten etter at kidsa har lagt seg...

Jeg tror at folk spiser usunt fordi det faktisk er rimeligere enn å spise sunt (der og da hvertfall)... Men det er større bakdeler ved å spise usunt... Det skal være ok å kose seg iblant, men særlig jeg må finne meg noe annet å kose meg med... :) Jeg støtter ikke Sandra Borch i å øke prisen på sjokolade, men det hadde vært noe å senke priser på frukt og grønt enda mer... Og kanskje ha en rimelig fastfood restaurant med kun sunn mat... Folk har jo så dårlig tid i dag...

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

29, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits