17. mai - skjønner vi egentlig hvor heldige vi er?

Tenk dere en dag der alle smiler og er fornøyde, der det er lov å spise så mange pølser og is man bare vil, og ingen - uansett vær - er i dårlig humør.

En slik dag tror jeg det er mange barn i verden som drømmer om.

I Norge har vi en sånn dag hvert år.

Men er vi egentlig klar over hvor heldige vi er?

På 17. Mai er alt lov. Is til frokost, to vannmelon på en gang som mellomrett, boller og brus til lunsj og kake til middag.

Jeg tror i hvert fall ikke barna er klar over hvor heldige de er. Jeg er ikke så sikker på at det er noe poeng å prøve og sette 17. mai i perspektiv for dem heller. Det er vanskelig å forstå.

Men vi voksne, vi kan gjerne tenke litt over hvor heldige vi er på en dag som denne. Hvor heldige vi er som bor i Norge, og som får oppleve en dag som 17. mai.

Jeg har akkurat satt meg i sofaen, barna sover og stillheten har såvidt senket seg over huset.

Jeg sitter her og tenker på hvor ekstremt heldig jeg er som har noen å dele denne dagen med, hvor heldig jeg er som har muligheten til å invitere venner på frokost, skjemme barna ut med så mye pølser, kake og brus de vil ha, og ikke minst hvor heldig jeg er som blir invitert bort på kvelden.

For meg er dette den perfekte 17. mai - selv om det var så kaldt på et tidspunkt at jeg trodde jeg skulle miste både tær og fingre.

Jeg skulle ønske barna mine skjønte hvor heldige de er. At de ikke tok dagen for gitt.

Dessverre tror jeg det er litt for tidlig.

I mellomtien skal jeg være takknemlig på deres vegne. Takknemlig for at jeg bor i et land der vi feirer nasjonaldagen på den måten vi gjør.

Men mest av alt skal jeg være takknemlig for at 17. mai er barnas dag.

Det er vanskelig å beskrive den følelsen jeg får når jeg ser at barna mine har det bra. At de smiler fra øre til øre, og ler som bare de kan. Jeg tror egentlig bare det kan beskrives med ett ord.

LYKKE

Takk for at jeg får oppleve denne følelsen. Det betyr så uendelig mye for meg.

Første 17. mai for Tobias. Med stiv kuling ute og øreverk, er Batman-lue greit å ha. Selv om det er sånn passe pent...

Minimeis - helt genialt på en dag som 17. mai. Tar ikke noe plass, enkel å ta med i toget, og et perfekt hvilested for små barn som ikke orker å gå mer!

På 17. mai er alt lov - også å leke i en stor jordhaug med bunad...

Men tro ikke at det ikke tar på å få lov til alt...

Én kommentar

mediakaos

19.05.2015 kl.07:44

Så superherlig! Ser ut som en flott 17 mai. ;) Vi er egentlig veldig heldige hver dag, men jeg tror ikke vi tenker over det - da heller ;)

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

29, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits