Når barn begynner å få egne meninger...

Jeg elsker å bestemme. Jeg elsker å bestemme hva andre skal gjøre, og spesielt barna mine. Følelsen av å bestemme hva de skal ha på seg, hva de skal spise, hvilken farge det skal være på tallerken deres, hvem som skal få mat først, osv. er rett og slett deilig. Jeg er så barnslig at jeg elsker makten jeg har i kraft av rollen min som pappa. 

Og jeg misbruker den gjerne...

Enkelte ganger må du som pappa ta noen valg på vegne av barna dine som rett og slett er for viktige til at barna selv kan mene noe. Da er det viktig at du tar det valget som er det til beste for dine barn. En tommelfingerregel sier; vær egoistisk og tenk på deg sjæl (i hvert fall min tommelfingerregel)...


Det er du som pappa som bestemmer hvilket fotballag barna dine skal like. Ikke tro noe annet!

Et av livets vanskeligste, men viktigste, valg er hvilket fotballag du skal heie på. Dette er et valg du bare tar en gang i livet, som aldri kan endres, men som former deg som menneske. Et feilvalg her og du kan i verste fall være dømt til et liv med nederlag og i elendighet.

Her er det klart at du som forelder har en enorm påvirkningskraft og at du langt på vei er nødt til å ta valget for dem. 

Du vil jo ikke risikere at de velger feil...

DESSVERRE kommer det en tid der barna får egne meninger. En tid der det ikke bare er å slå i bordet og fortelle dem hva de skal mene. Bare noe så enkelt som hvilken kopp de skal drikke av til middag blir plutselig en kamp du ikke har kontroll på. Før kunne jeg si at de skulle drikke av Liverpool-koppen, nå er det som mine ord har blitt til luft. 

video:img1124

Barn nå til dags ass...

Så til alle dere foreldre der ute, som fortsatt bestemmer over barna deres, ikke glem å misbruk makten dere har mens du fortsatt har den. Ikke tro at den varer evig, for det gjør den ikke. Plutselig en dag så står de der og mener at det er helt greit å gå med sandaler i april, eller spise yoghurt med hendene, eller i ytterste konsekvens; drikke av en ku-kopp fremfor en Liverpool-kopp.

Det er en forferdelig følelse jeg ikke unner noen. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

29, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits