Hva er egentlig en pappakropp?

Aj, aj, aj, aj.... nå koker det! Hvem hadde trodd at pappakroppen skulle få så mye oppmerksomhet? Og alt på grunn av et bilde av meg selv i boxern mens jeg støvsuger huset. Jeg har ikke ord. Med herregud så morsomt det er, og ikke minst er det kult at pappakroppen endelig får den oppmerksomheten den fortjener. 

Men hva er egentlig en pappakropp?

Dette spørsmålet har jeg fått av mange journalister i dag. Svaret er det samme hver gang.

"Min pappakropp er en helt vanlig kropp, helt greit trent, men uten de store musklene og uten vaskebrettmage."

Og denne kroppen bærer jeg med stolthet. Og det mener jeg alle andre menn bør gjøre også. 

video:img1186

 

Men hvorfor skaper pappakroppen så engasjement?

Jeg tror mye handler om at mange kjenner seg igjen. Mange kjenner seg igjen i følelsen av ikke å ha overskudd til å trene når barna endelig sover. Folk har verken lyst eller ønsker å ta de valgene som må til for å få vaskebrettmage eller birkenkropp. De ønsker heller å trene når de har lyst og overskudd, og ta den ølen med gutta hvis de har lyst. De ønsker ikke veie maten og takke nei når bestemor tilbyr kanelstang. De ønsker å nyte det korte livet de lever og være sammen med mennesker som betyr noe for dem. De ønsker å ta vare på kroppen sin, men uten at de må ofre for mye. 

Og ikke minst så ønsker de å kunne gå med hevet mage og hode når de beveger seg blant alle SATS/ELEXIA-gutta på HUK i sommer. De vil fokusere på å ha det gøy, ikke å holde magen inne. 

Nå kan de endelig det, og det er så fortjent. 

Noen hevder pappakroppen er unnskyldning for ikke å trene. Tull. Pappakroppen er en normalisering av mannekroppen. Det er en motpol til muskelhysteriet som har herjet det siste året. Det er et signal på at noen ganger er 80 prosent mer enn godt nok i en hektisk hverdag. Vi er gode nok som vi er. 


Noen ganger er 5 kilometer mer enn bra nok. Det viktigste er jo å komme ut på løpetur. 

I morgen skal jeg prate om pappakroppen på VGTV og på NRK radio (Ukeslutt - kommer lørdag). Fredag snakker jeg om pappakroppen på God Morgen Norge. Det blir kanskje litt mye fokus på min kropp, men jeg er bare et symbol på en viktig sak. 

Pappakroppen er en helt vanlig kropp - og den det finnes flest av. 

Klart du skal være stolt av en sånn kropp!
 

2 kommentarer

mediakaos

06.05.2015 kl.23:12

Lykke til og håper du holder stilen, etter all kjendisstatusen :-P

mammatil6

06.05.2015 kl.23:18

Dette tok jo helt av Martin... Så fett!! Og jeg kjenner at jeg blir litt stolt hvor gang noen nevner pappakroppen... Hehe, da sier jeg ofte at "han følger jeg på bloggen og på face, en utrolig kul og jordnær fyr" og "våre sønner skal spille fotball sammen"

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

29, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits