Se Erna, vi klarte det!

På VG Nett i dag ber statsminister, Erna Solberg flere lage barn tidlig. Selv fikk hun sitt første barn i en alder av 36 år. Jeg er veldig enig i statsministerens oppfordring. Å være unge foreldre er i mange sammenhenger en stor fordel. Slik opplever i hvert fall jeg det. 

Jeg vet mange har gode grunner for at de venter med å få barn. Noen venter på den rette, andre sliter med å få barn, mens noen rett og slett venter på at de skal bli mentalt klare. Hva årsaken til at man velger å få barn sent skyldes, er egentlig det samme for meg. Men personlig, kunne jeg aldri tenkt meg å bli en eldre småbarnsfar. 

Jeg har listet opp fem grunner til å få barn i ung alder (da tenker jeg ikke på 19 år, og potensielt deltaker i Unge mødre Drammen...)

1. Energi


Ung og full av energi...

Du har rett og slett mer energi når du er yngre. Du tror kanskje energinivået du har som spretten 25-åringen følger deg resten av livet? Feil, du blir mer og mer sliten jo eldre du blir. Når du har bikka 35 orker du kun 80 prosent av hva du gjorde da du var 29. Den fjerde natta på rad med grin er blytung som 29-åring. Som 35-åring er den nesten umulig å komme seg gjennom... Er du 40... nei, orker ikke tenke på det en gang. 

2. Du er "kul" mamma/pappa


Pappa er så kul, han orker å leke heeeele tiden...

Sorry seniorer, men yngre småbarnsforeldre har ikke bare mer energi, de er også kulere. Sannsynligvis henger dette sammen, for med mer energi orker du gjøre kulere ting. I stedet for å legge seg ned på sofaen for å hente seg inn etter en dag på jobb, kaster unge småbarnsforeldre seg ut i leken. Du blir populær blant barna av sånt. Eneste ulumpen vi unge har, er at vi har en tendens til ikke å stoppe i tide. Da vil gjerne barna leke HELE tiden...

3. Du blir ung "storbarnsforelder"

Jo yngre du er når barna blir eldre, jo lettere forstår du de unges utfordringer. Det er jo ikke lenge siden du var der selv, klart du skjønner hva de snakker om. Du blir han faren/moren som barna gjerne sitter på med til fotballkamp, han som tillater høy musikk i bilen og ikke klikker når pjokken slipper en smyger like etter avgang. Du får respekt hos barna fordi du er kule med dem og slipper sånn sett bruke pisken når de krysser linja. 

4. Du blir (trolig) tidlig besteforelder

Selv om barna dine skulle være så urutinerte å vente lenge med å få barn, vil du være relativt ung når du blir bestefar/bestemor. Alle ønsker seg spreke og unge besteforeldre. Du blir garantert en av de. Og du får oppleve mye mer av livet til barnebarna dine enn de som venta til de var 40 med å få sitt første barn. De er ikke engang garantert å få se barnebarna sine før lyset skrus av og det er på tide å takke for seg. Hva er det besteforeldre er best på forresten? Å reise, selvfølgelig. Får du barn i tidlig alder kan du dra på Bridgetur til Grand Canaria før du er 60. Hvor fett er ikke det, liksom?

5. Barna flytter ut mens du enda er ung

En forlengelse av det forrige punktet. Med barna ute av huset er det dags for foreldrene å danse på bordet igjen. Lange kvelder med vin og venner blir en vane. Venter du med å få barn, kan du risikere at disse kveldene byttes ut med temakvelder på gamlehjemmet. 

Det er ditt valg. Jeg vet hva jeg synes er best...

5 kommentarer

mediakaos

05.05.2015 kl.21:19

for min del er det uaktuelt med flere. Men hvordan noen orker å løpe etter en 2 åring, fast i 40 årene feks, er for meg en gåte :-p Det var hardt nok i en alder av 19, 21, 27 og 29 :-p

mammatil6

05.05.2015 kl.21:34

Dete r egetnlig litt rart å tenke på at det mye mulig at jeg kan bli bestemor når jeg runder 40. På min side av slekta så har vi fått våre første barn ganske unge... Og det er bare 6 år til jeg er 40 liksom... SÅ jeg blir nok den kule bestemora ;)

Men ang det å være en kul forelder når man er ung... Jeg skjønner at du ikke har tenåringer enda ;) Man er aldri kul forelder når man har tenåringer som er fulle av ymse slag hormoner i hus... Gled deg, for det er ganske artig også... ;)

Pappa Larsen

06.05.2015 kl.08:26

Hehe, flott innlegg :) Jeg er selv en pappa i en alder av 22. Jeg er ganske enig i punktene du ramser opp.

Gjerne sjekk ut min blogg, www.pappalarsen.blogg.no

mestbilder

06.05.2015 kl.11:36

Jeg ble mamma som 21, 24, 26 og 31 åring. Og vet du hva? Jeg tror du tar litt feil Når du tror at man er så mye kulere foreldre når man er 21 enn 35. Kulhet har med personlighet å gjøre og forandrer seg ikke på noen år. Jeg vil si at det er fordeler og ulemper ved både å få barn tidlig og seint. Personlig så tror jeg ikke jeg ville hatt nevneverdig mindre energi om jeg fikk et barn nå som 36 åring, men jeg hadde definitivt vært en klokere mamma enn jeg var for 15 år siden.

Pappaentiltre

06.05.2015 kl.18:39

mestbilder: Hei. Det er klart det er mange fordeler ved å få barn senere, og jeg synes nok 21 er i yngste laget. Jeg mener mye handler om hvor du er i livet, vi var 25 og 24 da vi fikk vårt første barn, men begge var i ferd med å avslutte studiene sine og økonomien var på plass. Det er to faktorer som gjorde det lettere for oss. Angående energien tror jeg den blir mindre når du er eldre. Spesielt når barna blir enda eldre og du nærmer deg 50. Men det er min mening da... Ha en fin dag??

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

29, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits