Du kødder ikke med dansker om pølser!

En Danmarksferie uten pølser er på mange måter som en kjærestetur uten kjæreste eller en fotballkamp uten fotballag.

Det funker bare ikke.

Du kan godt prøve, men tro meg det tar ikke lang tid før du innser realiteten.

Ikke veldig overraskende våknet jeg med klassisk danskepølse-abstinenser i dag tidlig. Hvis du ikke kjenner til fenomenet kan jeg fortelle deg at det kan sammenlignes med å være fyllesjuk og keen på junkmat, eller være junkie og keen på et skudd. Tror jeg da...

Det føltes i hvert fall sånn!

Så da hadde vi ikke noe annet valg da, enn å dra ned på den lokale fiskekaja, overse alle de deilige fiskerestaurantene og tre inn i burger- og pølseosen på den lokale sjappa Speedys.

En lettere skeptisk frue overlot derfor til meg å bestille mat til alle. Bortsett fra henne selv da. Så sikker var hun ikke på mine bestillingsevner, altså.

Haha. Du kommer til å angre.

... okay, jeg vil lig gerne få bestille en Fransk HotDog med remoulade og ketsjup, en ristet rødpølse...nei, vent, en ristet grillpølse med brød og ketsjup, en pølse i brød med det hele, og en burger (fruens håpløse valg).

Og, ja, så skal jeg ha en lille pommes frites.

Ja, men var det det hele?

Ja, men jeg vil lig gerne have to flasker vann og to eplejuice også.

Ja, men da skal jeg lig få be om etthundreogniogenhalvfems kroner...

En ekte dansk pølsekjenner går alltid for en vanlig pølse i brød med det hele. Det vil si ketsjup, sennep, remoulade, rå løk, stekt løk, sylteagurk.

Fransk HotDog er en sikker vinner til barn, og en god nummer to. Hvorfor det ikke har tatt av i Norge å kjøre pølsa ned i et brød som er fylt med godsaker er for meg et mysterium...

Denne har jeg problemer med å gå god for. Kjøpt til minstegutten... Ingen suksess!

En lille pommes frites sa jeg. Det kommer kanskje ikke frem av bilde, men dette er den største esken med frites jeg noen gang har fått.

Noe må være galt, tenker jeg. Jeg går derfor inn til disken og spør:

Unnskyld, men er dette en lille pommes frites?

Javisst, kommer det raskt fra damen

Hvorpå jeg svarer

Åja, til en lille familie...?

Nei, kun til en vanlig danske.

Selvfølgelig. At jeg ikke tenkte på det.

Selvfølgelig er verdens største pommes frites liten i landet der de spiser kanelstang til morgenmad, drikker øl i stedet for vann, har lov til å ta seg en øl før de kjører, har pølseboder hver 50. meter og bruker ølkassene til å sitte på.

Selvfølgelig. Det er jo ikke noe land i verden som kan det å nyte livet som danskene (så får det heller være at de dør litt yngre...)

Når landets største øl-produsent har følgende slogan så sier det mye om kulturen i landet.

Hvornår smager en Tuborg bedst?

... Hver gang!

You got to love this country.

Ps. Lurer du på burgern til frua? Smakte visstnok bra...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

29, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits