Hvordan gikk det egentlig med pappas pakking?

... Ikke så bra!

Mor var lite imponert og jeg har gang på gang måttet stå til rette for min udugelighet...

To laken til en familie på fem, tre overdeler og kun en underdel til barna, ingen leker, ingen bæremeis, og kun en pakke våtservietter er noe av det som irriterer fruen i huset.

Men hva forventet hun egentlig?

Jeg mener kritikken er grunnløs. Ber du en stressa mann på dag fire i permisjonen om å pakke til hele familien, så har du deg selv å takke.

Såpass bør du ha lært deg etter ti år, jenta mi!

Når pappa glemmer leker får tannbørsten plutselig en ny funksjon.

Ingen leker får i hvert fall frem kreativiteten da...

Men EN ting klarte jeg i hvert fall. Og det var å handle inn til middag i dag. Den skal jeg for sikkerhetsskyld lage selv.

Om det går bedre enn pakkingen vil tiden vise...

På menyen står Chili Con Carne. Ikke fra pose, men lagd fra bunn med masse krydder. Oppskriften har jeg fått av en kamerat.

Anbefales til alle som liker litt krydret mat.

Chili Con Carne:

1/2 kg høyrygg, i terninger

1/2 kg kjøttdeig, grovkvernet

solsikkeolje (eller annen nøytral olje)

1-2 løk

3 hvitløkfedd, finhakket

2 røde chili, i skiver

2 ss spisskummen

1 ss korianderfrø

1 ss chiliflakes

2 kanelstenger

4 chipotle-chili (tørket røkt chili)

salt og pepper

2 ss tomatpuré

2 bokser hakkede tomater

1 liter vann

1 boks røde bønner (eller andre bønner du liker)

Mørk kokesjokolade

Slik gjør du:

1. Stek kjøttet i olje til det blir brunt, gjerne litt og litt, så det blir stekt og ikke kokt.

2. Stek så løk, hvitløk og chili til løken blir blank og myk.

3. Ha på krydderne. Stek i 1 minutt, og ha så på tomatpuré og stek i 2-3 minutter. Bland alt dette med kjøttet i ei gryte.

4. Ha litt vann i panna, kok ut og ha dette i gryta med kjøttet og løken. Legg i tomatene og litt mer vann, så det er godt med væske i gryta. Kok opp.

5. La gryta stå og putre så lenge du har tid! Men i alle fall til kjøttet har blitt mørt og deilig (minst 1-2 timer) La bønnene koke med den siste timen. Smak til med kokesjokolade, sukker, salt og pepper, og eventuelt mer chili hvis du vil ha gryteretten enda sterkere.

2 kommentarer

Isabel Martinez

11.04.2015 kl.15:20

Så utrolig fin blogg du har! Wow! Du må virkelig ha en fin helg! Jeg hadde blitt kjempe glad for en kommentar tilbake på min blogg, det hadde jeg satt stor pris på. Klem fra meg!

mediakaos

11.04.2015 kl.15:32

Hehehe.... det var litt mager pakking, men kreativitet kan vel løse det mete? :-p Den gryta så god ut, tror jeg må bokmerke denne, for å teste en dag! Ha en fin dag, tross kun 2 laken til natta :D

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

29, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits