Vi har en fire år gammel sjef i huset!

Jeg husker den tiden jeg kunne gjøre hva jeg selv ville jeg. Det var tider det. Da kunne jeg kjøre på gult lys, gå på rød mann, snike i køen, spise det jeg hadde lyst på, eller dra en hvit løgn når jeg ville - helt uten at jeg måtte stå til rette for det.

Jeg gjorde akkurat som jeg ville. Og jeg elsket det!


                        Jeg vil ha to is, to is... Før gjorde jeg akkurat det jeg ville!

 Den tiden er offisielt slutt. En ny sjef har tatt over. Nå står rapportering i fokus!

Gult lys er byttet ut med grønt lys, rød mann har blitt grønn, det er bare å glemme potetgull i skapet uten et kryssavhør PST verdig. Og de herlige hvite løgnene, de som har hjulpet meg så mye, er byttet ut med pur ærlighet.

Ingenting passerer lenger i stillhet. Alt må på død og liv ha en forklaring.

«hva er det du spiser?» «hva er det som lukter, er det boller?» «hvorfor kjørte du på gult?» «hvorfor lyver du? Jeg vet det ikke er sant!»

Den nye sjefen kjører et hardt regime, trolig på linje med Putins i Russland. Jeg kan i hvert fall ikke se for meg at han er særlig mer regelrytter enn hun.

 
 

 

Nå handler det om å følge regler til punkt og prikke, hvis ikke får du et forklaringsproblem. Og det er bare å glemme å bryte reglene fordi du tror sjefen ikke ser.

Sjefen ser deg alltid.

ALLTID.

Sjefen vår er fire år.

Hun er opplært til å følge regler, men dessverre ikke opplært til å utvise skjønn.


                       Det startet her, da hun ble fire år. Siden har hun vært sjef i huset!

Hadde det ikke vært for at hun var så søt og snill, ville jeg vurdert andre alternativer. Men hennes fantastiske sjarm gjør at det meste får passere.

Ryktene skal også ha det til at det er ganske vanlig for sjefer i denne alderen. De SKAL nemlig ha svar på alt. Med en gang!

Jeg har likevel en anmodning til deg kjære sjef - og alle andre fireåringer som sjefer hjemme. Og jeg ser gjerne at dere følger den.

Fint hvis jeg kan få spise potetgullet og drikke Urgen min i fred uten at jeg må svare for hva jeg gjør.

Gjør du det, skal jeg vurdere å la deg smake en gang i blant. 

Én kommentar

Connie

27.03.2015 kl.00:16

OH nooo.... I Juli får jeg en 4-åring i hus igjen... Og det er 3 år siden forrige gang... Og jeg har glemt alt om 4-åringer... Takk for heads up...

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

29, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits