10 grunner til å få tre barn!I følge tall fra Folkehelseinstituttet fødes det i gjennomsnitt 1,78 barn per kvinne i Norge. Det betyr at vi i familien Frich Grevstad ligger godt over landsgjennomsnittet med våre tre. At vi ligger over gjennomsnittet merkes også på folks reaksjoner når jeg forteller hvor mange barn jeg har. 

Det er ikke sjeldent jeg får spørsmål om hvordan det er å ha tre barn, og spesielt hvordan det er å ha tre barn som er så tette i alder. Kommer spørsmålene etter et par enheter med alkohol følges de gjerne opp av "er det med samme dame, el?" eller "var det planlagt?"

Er det folk uten barn som har stilt spørsmålene avslutter de gjerne med "jeg skjønner ikke at du orker". 

Som jeg har skrevet tidligere, er det ikke alltid lett å være pappa. Men personlig synes jeg ikke det er spesielt stor forskjell på det å ha ett og tre barn. At de er tette i alder ser jeg bare på som en fordel. 

Basert på mine erfaringer som trebarnsfar, har jeg listet opp ti grunner til hvorfor jeg synes det er fint med tre barn. 

1. Tre ganger så mye kjærlighet! 

Kanskje litt egoistisk, men noe av det mest fantastiske med tre barn er all kjærligheten du får. Tre klemmer når de skal legge seg, tre klemmer når du drar på jobb, tre klemmer når du kommer hjem fra jobb, osv. Det er herlig!

2. Barnevakt

Da tenker jeg ikke på ekstern barnevakt, det er kanskje ikke lettere med tre barn. Jeg tenker på den barnevakten det er å ha tre barn. Det finnes etter min mening ingen bedre barnevakt enn søsken. Med søsken har de alltid noen å leke med. Med tre barn er det stort sett alltid en å leke med. Og du slipper å være lekepappa hele tiden. Kanskje kan du nyte en kaffe en gang i blant også? Eller bare observere ?


                                       Togturen ville ikke vært det samme uten søsken...

3. Underholdning

Det er enkelt og greit veldig underholdene med tre barn. Tre ganger så god fantasi sørger gjerne for tre ganger så mye moro. Det kan føre til hysterisk morsomme episoder. 


                                                        "Henrik, du klarer ikke ta meg..."

4. Mindre egoistiske barn

Det blir lite tid til å dyrke sitt eget ego med to søsken. Noen ganger kan dette sikkert være vanskelig, men det fine er at de lærer seg å ta hensyn, tilpasse seg hverandre og vente på tur. De lærer seg å dele og respektere hverandre. Dette har jeg selv erfart, etter å ha vokst opp med fire søstre (det KAN hende mine søstre er uenig i dette. 

5. De kan dele rom

Min erfaring er at leggeprosessen går mye fortere og er minst like hyggelig når søsken deler rom. Ikke bare lærer de å sove på rom med andre, men det gir også en trygghet. Å dele rom er også bra for søskenforholdet (i hvert fall noen år). De kommer tettere på hverandre, og får en arena der de er alene. Tre på et rom går bra!


Det går fortere å legge Henrik og Live nå som de deler rom. Tenk hvor fort det går når Tobias joiner?

6. Bilturer

Her er sikkert noen uenig med meg, men min erfaring er at det er vesentlig lettere med tre barn i bilen enn en. Er det en som er lei, er gjerne søster eller bor fort frempå for å hjelpe med en gang. Det kan være med et sangforslag, litt ablegøyer eller riste litt på sete så minstemann sovner. 7. Aldri kjedelige måltider

Måltider er ikke kjedelige med tre barn, enkelt og greit. De er kanskje ikke de mest behagelige og rolige, men det er det vel ikke med ett eller to barn heller? Med tre barn motiverer de hverandre til å spise, synger sammen og ler av hverandres tull. Et måltid med tre barn er koselig.


                           Mye tull og tøys når denne gjengen setter i gang. Men veldig underholdende da. 

8. Konflikthåndtering

En sjelden gang i blant krangler også søsken;) Når det skjer, er det flott at de ordner opp selv. Med søsken blir du vant til ikke å alltid få det som du vil. Du må gi og ta, og du lærer å håndtere konflikter. En bror eller søster som gråter, er ikke koselig. Ofte ser vi at konfliktene løses best dersom vi som foreldre blander oss. 

9. Tre ganger så mange barnebarn

Kanskje litt tidlig å tenke på, men tenk så mange flere barnebarn du får. Ønsker du at slekta skal leve videre er det å få tre barn noe av det tryggeste du kan gjøre. 

10. Tre ganger så fin bil ...

... eller forresten, det er bare piss!
3 kommentarer

Isabel --

23.03.2015 kl.15:06

Haha, nr. 10!

Vi ser selv på bil nå siden vi snart har 3 barn.. Er ikke så mange fine å velge mellom hvis vi skal tenke mest mulig praktisk :p Min herlige, hvite polo må nesten selges til fordel for en lignende dere har :p

Men foruten om det; tommel opp for punktene :)

Pappaentiltre

23.03.2015 kl.15:35

Isabel: Drømmen om fin bil er bare å skrinlegge Isabel. Dessverre;) Men dere får det fint i den store bilen deres, det kan jeg love!

Isabel --

23.03.2015 kl.23:05

Hællsikken :p Poloen min must go altså.... Hehe!

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

29, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits