Kjære vår, du gjør meg yr... men også blakk!

Våren er på vei. Jeg merker det på hele kroppen, det er akkurat som den bruser over av glede. Jeg klarer nesten ikke holde igjen, så glad blir jeg når jeg ser den motbydelige snøen smelte mer og mer for hver dag som går. I går tror jeg til og med den siste snø-flekken i hagen smeltet også.

Måtte den aldri komme tilbake!

Jeg er ikke alene om å være litt våryr. Overalt leser og hører jeg gode, fine ord om hvor godt det er at våren er tilbake og at den lange, kalde vinteren snart går mot slutten.


                                   Vår i Odnaveien. Naboene strømmer ut...

I gata der jeg bor er det som en helt ny verden åpner seg. Etter flere måneder i vinterdvale spretter store og små ut i gata, klare for å leke og kjenne på duften av vår.

Vår er fantastisk, og jeg nyter hver dag. Men det er også visse ting som skremmer meg med våren i anmarsj.  

Jeg er som sagt veldig begeistret for at denne forferdelige snøen er borte, det skal ikke stå på det. MEN har du noen gang tenkt på hvor mye arbeid, og ikke minst utgifter som følger med våren?

Sola er tilbake. Men med sola blir også alt av støv og skitt i heimen synlig. Det er på tide med vindusvask, og helst en mer grundigere vask av huset ...  Den såkalte vårrengjøringen står for turL


                              Våren er ikke bare kos. Dessverre følger mye arbeid...

Syklene skal frem. Dette medfører vask og eventuelt en liten serviceoverhaling. For meg, som er veldig lite handy, fører dette som regel til en del frustrasjon og fare for stygge gloser. I tillegg må du ikke glemme at barna har vokst siden sommeren, så faren er stor for at du må gå til innkjøp av helt nytt utstyr til de små. 

Bilen skal ha sommerdekk. Dette er noe jeg selvfølgelig ikke gjør selv, men det koster likevel tid og penger (heldigvis rakk jeg aldri å sette de ut i boden før vinteren). 

Snøen forsvinner. Har du tenkt på hva som er under snøen?  Bedet vi skulle anlegge i fjor, hekken vi skulle plante. Det har ikke skjedd noe gjennom vinteren hvert fall ... Fram med spade og jord!

Ny garderobe til kidsa. Vårdress, joggesko, regntøy, sommertøy. Say no more. Og vi har tre!

Badesesongen er rett rundt hjørnet.  Trenger vel ikke gå nærmere inn på det. Dere har alle sett hvordan det står til med pappakroppen regner jeg med?!Joa, våren er fantastisk den. Men den har sine baksider også!

Håper ikke jeg skremte vettet av dere nå. Fikk bare et lite panikkanfall her!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

29, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits