JEG VIL HA SVAR!

For to uker siden var vi på Ahus og tok MR av hodet til minstegutten i familien, Tobias. Helt siden han ble født har han vært «tjukk i hodet», men legene har hele tiden beroliget oss med at det trolig er det de kaller familiært stort hode (han har det fra sin far). Derfor var overraskelsen stor da de fant veske i hodet hans under en ultralyd på sykehuset for noen uker siden.


                    Minsten i familien er tjukk i hodet - akkurat som sin far

Veske i hodet trenger ikke nødvendigvis være farlig, mange barn vokser det av seg, men det kan også være tegn på vannhode eller mer alvorlige ting. Likevel ble jeg av en eller annen grunn ikke nevneverdig bekymret da vi fikk beskjeden om at de måtte ta MR av hodet til Tobias. Grunnen er enkel. Tobias er i veldig fin form, følger normal utvikling og ser ikke ut til å plages av noe som helst.

Selve MR-undersøkelsen gikk også veldig bra. Vi slapp narkose (de vil helst ikke gi det til barn under ett år) og Tobias fant søvnen fint med litt hjelp fra en form for sovemedisin. Det ble riktignok en del venting denne dagen, men det er vel ikke unormalt i helsesektoren? Vi var uansett bare glad for at vi hadde fått time så fort, det var jo bare ett døgn siden vi tok ultralyd.

Vi fikk en liten utfordring da Tobias våknet da vi løftet han over til MR-trommelen, men med litt kreativitet ordnet heldigvis alt seg. Selv synes jeg løsningen var perfekt. Jeg fikk være med inn i trommelen og passe på lillegutt, samtidig som jeg fikk meg 20 minutter på øyet (vi sovnet begge der vi lå).

Fornøyde, og egentlig ganske trygge på at dette kom til å gå bra, dro vi hjem. Ettersom legen som hadde henvist oss til MR holdt til på Ahus, var signalene at vi kunne forvente svar ganske raskt. Nå er sikkert ikke to uker ventetid mye i denne sammenheng, men det føles ut som en evighet. Og det kjipeste, du rekker å tenke negative tanker og bli bekymret. Hva hvis det er noe alvorlig?

Jeg har fortsatt en god følelse, men denne prosessen har fått meg til å tenke på hvor sårt livet kan være. Det er så lite som skal til. Fra en dag til en annen kan hele livet snus på hode.

Nei, det gjelder virkelig å nyte livet så godt man kan og når man kan. Det skal i hvert fall jeg!

3 kommentarer

StoltFar

24.02.2015 kl.20:19

håper allt går bra og svarene kommer snart. ! lykke til videre og måtte allt stå bra til med minste mann ;)

Pappaentiltre

25.02.2015 kl.22:10

StoltFar: Takk. Som jeg skriver har jeg en god følelse, men det er ikke noe kult å vente. Takk for hyggelige ord:-)

Katrine Bjellhansen

28.02.2015 kl.08:41

Lykke til:) håper på gode svar.

Skriv en ny kommentar

Pappaentiltre

Pappaentiltre

29, Ås

Hei, Jeg er pappa til tre, men kun gift med én. Jeg klarer sjeldent si nei og hater å være alene. Relativt ung trebarnsfar, men lever ellers et typisk familieliv med til tider altfor mange jern i ilden... Dette er den usminkede sannheten om livet som trebarnsfar - på godt og vondt. Mail: martin.grevstad@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits